Evenemang & BiljetterSevärdheter & NöjenNyheterVäderLunch

Sevärdheter i Kungsholmen

Djurgården

Läs mer
Plats: Djurgården
Djurgården eller Södra Djurgården[1] är en ö och en stadsdel i Stockholm. Själva ön heter egentligen Valdemarsön, men stadsdelens namn har blivit så allmänt att det normalt används även när man syftar på ön.

Djurgården är känd för sina många sevärdheter och för sin natur med många gamla ekar. Stadsbebyggelse finns i den sydvästra delen; Djurgårdsstaden och Beckholmen. I övrigt består Djurgården av parkområden med ett flertal museer, villor, ambassader och andra institutioner. Bland nuvarande och tidigare invånare märks kungligheter, diplomater, borgarråd, bokförläggare och bankdirektörer. En stor del av ön Djurgården upptas av friluftsmuseet Skansen och nöjesparken Gröna Lund.
Stäng

Drottningsholm slott

Läs mer
Drottningholms slott byggdes för 400 år sedan och är det slott i Sverige som har mest kvar från den tiden. Slottet har en stor slottspark med lustslottet Kina slott och slottsteatern. Arkitekt Nicodemus Tessin bestämde hur slottet skulle se ut och drottning Hedvig Eleonora lät bygga det. Kungafamiljen bor på slottet sedan 1981. Deras rum finns i slottets södra del. Resten av slottet och parken är öppen för besökare.
Stäng

Gamla Stan

Läs mer

Gamla Stan är Stockholms ursprungliga stadskärna och uppbyggt på Stadsholmen. Gamla Stan utgjorde den egentliga staden under flera hundra år. Staden grundades på 1200-talet. Gamla Stan var länge staden i motsats till den mera lantliga omgivningen, malmarna, Norrmalm, Södermalm och Östermalm.

Stäng

Globen

Läs mer
Globen är en arena belägen i Globenområdet i stadsdelen Johanneshov i Stockholm. Den invigdes den 19 februari 1989 och är världens största sfäriska byggnad.
Stäng

Gripsholms slott

Läs mer
Gripsholms slott ligger i staden Mariefred vid sjön Mälaren. Kung Gustav Vasa lät bygga slottet för nästan 600 år sedan. Gripsholm slott har många salar och gångar. Här finns också svenska statens samling av porträtt. Varje år får en känd person bli avmålad. Här kan du promenera på Slottsholmen och du kan möta hjortar i Gripsholms hjorthage. Du kan besöka slottet året om.
Stäng

Gröna Lund

Läs mer
Plats: Lilla Allmänna Gränd 9
Telefon: 010 - 708 91 00
På Djurgården ligger Gröna Lund – en magisk värld där det omöjliga blir möjligt. Gammal blir ung, liten blir stor, upp blir ner och ner blir upp.

Gröna Lund är fyllt av attraktioner för såväl stora som små, rädda som modiga. Det finns 5-kampsspel för starka och svaga, lotterier, dans, shower, barnunderhållning och konserter.Ett besök på Gröna Lund innebär alltid glada tjut, pirr i magen, spänning och underhållning för hela familjen. Vågar du åka Eclipse – världens högsta slänggunga på 121 meters höjd som låter dig sväva högt över Gröna Lund och Stockholm?
Stäng

Gustav den tredjes paviljong

Läs mer
Gustav den tredjes paviljong ligger i Hagaparken i Stockholm. En paviljong är ett litet hus som ligger i en trädgård eller park Paviljongen är lite mer än 200 år gammal och kung Gustav den tredje lät bygga den. Paviljongen är öppen på sommaren och guider visar runt i den. Gustav den tredje hann använda paviljongen under ett par år. Han åkte från paviljongen till maskeradbalen på Operan då han blev skjuten.
Stäng

Haga Parkmuseum

Läs mer
Museum i lekfulla koppartält - om historien, människorna och byggnaderna i Haga. I det Mellersta koppartältet ligger Haga parkmuseum. Här visas en permanent utställning om Hagaparkens historia. Här finns också intressant information om de människor som under årens lopp knutits till Haga, till exempel Gustav III och Carl Michael Bellman. I Haga parkmuseum finns originalmodellen av det lustslott som Gustav III ville uppföra, ett bygge som avstannade efter mordet på kungen 1792.Museum i lekfulla koppartält - om historien, människorna och byggnaderna i Haga. I det Mellersta koppartältet ligger Haga parkmuseum. Här visas en permanent utställning om Hagaparkens historia. Här finns också intressant information om de människor som under årens lopp knutits till Haga, till exempel Gustav III och Carl Michael Bellman. I Haga parkmuseum finns originalmodellen av det lustslott som Gustav III ville uppföra, ett bygge som avstannade efter mordet på kungen 1792.
Stäng

Historiska Museet

Läs mer
Vi är ett av Sveriges största museer. Till oss kommer varje år tiotusentals besökare från Sverige och övriga världen för att titta på en av världens största vikingautställningar, Sveriges förnämsta guld- och silverskatter, makalös medeltida konst och världsunika fynd från en av den svenska historiens mest våldsamma strider – slaget om Gotland 1361.
Stäng

Junibacken

Läs mer
Välkommen på en magisk dag i det sagolika huset på Djurgården, mitt i Stockholm!

Upplev Sagotåget och Astrid Lindgrens fantastiska sagor. Här får även andra berömda sagofigurer liv – möt klassiska krabater som Alfons Åberg, Pettson & Findus och Mamma Mu. Bli en sagohjälte du också när de underbara historierna får liv i våra populära utställningar och teaterföreställningar. På Junibacken dramatiserar vi det bästa vi vet – barnbokens magiska värld.
Stäng

Klara sjö

Läs mer
Plats: Klara sjö
Klara sjö hör till ett kanalliknande vattenområde mellan Kungsholmen och Solna kommun, Vasastaden, Norrmalm som förbinder Riddarfjärden i syd med Ulvsundasjön i norr. Vattenområdet omfattar utöver Klara sjö, även Barnhusviken, Karlbergssjön samt Karlbergskanalen. Vattenomsättningen är liten på grund av trånga förbindelser mot såväl Ulvsundasjön som Riddarfjärden. Den tidigare gasverksverksamhet vid Klaragasverket har medfört att bottnarna i Klara sjö är starkt förorenade av metaller och organiska ämnen, främst olika tjärämnen från gasverket som låg på norra sidan om Klara sjö mellan Kungsbron och Klarastrandsleden.
Stäng

Kungliga biblioteket

Läs mer
Kungl. biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Sedan den första lagen om pliktleveranser stiftades 1661 har i stort sett alla publikationer som utgivits i Sverige samlats in och numera gäller det även musik, såväl fiktiv som icke-fiktiv film samt radio- och tv-utsändningar. Här sparas allt material för framtida generationer, oavsett innehåll och form – ingenting får kastas. Lagen om pliktleveranser har utökats till att gälla visst e-material och delar av svenska webben. Våra samlingar består av cirka 18 miljoner objekt och över sju miljoner timmar ljud och rörlig bild. Vi har allt ifrån handskrifter och böcker till radiosändningar, filmer och dataspel. Kungl. biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Sedan den första lagen om pliktleveranser stiftades 1661 har i stort sett alla publikationer som utgivits i Sverige samlats in och numera gäller det även musik, såväl fiktiv som icke-fiktiv film samt radio- och tv-utsändningar. Här sparas allt material för framtida generationer, oavsett innehåll och form – ingenting får kastas. Lagen om pliktleveranser har utökats till att gälla visst e-material och delar av svenska webben. Våra samlingar består av cirka 18 miljoner objekt och över sju miljoner timmar ljud och rörlig bild. Vi har allt ifrån handskrifter och böcker till radiosändningar, filmer och dataspel.
Stäng

Kungliga slottet

Läs mer
Telefon: 08 - 402 61 30
Välkommen till ett av Europas största och mest levande slott.Kungliga slottet i centrala Stockholm är H.M. Konungens officiella residens och väsentliga delar av monarkins representation äger rum här. Slottet är även en daglig arbetsplats för Kungaparet och för de ämbeten som ingår i Kungliga Hovstaterna. Med denna kombination av kunglig representationsbostad, arbetsplats och kulturhistorisk monument öppet för besökare året om är Kungliga slottet unikt bland Europas kungliga residens.
Stäng

Nationalmuseum

Läs mer
Nationalmuseum är ett statligt museum och Sveriges största konstmuseum. Samlingarna består av måleri, skulptur och konst på papper från omkring 1500-talet till 1900-talet, samt av konsthantverks- och designföremål från 1500-talet till nutid
Stäng

Riddarholmen

Läs mer

Tillsammans med Gamla stan är Riddarholmen Stockholms och Sveriges historiska kärna och väl värt ett besök

Stäng

Riddarholmskyrkan

Läs mer
Riddarholmskyrkan, ursprungligen Gråbrödrakyrkan, är en kyrka belägen på Riddarholmen i Stockholm, invigd cirka år 1300.  
Stäng

Rosendals slott

Läs mer
Rosendals slott ligger på Djurgården i Stockholm. Det byggdes för nästan 180 år sedan åt kung Karl den fjortonde Johan. Rosendals slott är ett lustslott som man bodde i på sommaren och där man vilade sig och roade sig. Det har aldrig varit en riktig bostad. Till stor del är slottet likadant som det var när det byggdes. Det är gjort i typisk empirestil, så kallad Karl Johans-stil. Det är en stil med ganska överdrivna former, hårda och kalla färger och mörka träslag. Slottet är öppet på sommaren och då visar guider runt i slottet.
Stäng

Skansen

Läs mer
Telefon: 08 - 442 80 00
Skansen är en djurpark och ett friluftsmuseum på Djurgården. Här kan du resa i tiden, hälsa på djuren och promenera i vackra parker och trädgårdar. I dag finns främst Nordiska vilda djur och svenska lantraser av flera slag på Skansen. Varje dag berättar Skansens djurvårdare om ett antal olika djurarter på fasta klockslag. Ett måste är att se de mäktiga brunbjörnarna.
Stäng

Skansen

Läs mer
Telefon: 08 - 442 80 00
Skansen är en djurpark och ett friluftsmuseum på Djurgården. Här kan du resa i tiden, hälsa på djuren och promenera i vackra parker och trädgårdar. I dag finns främst Nordiska vilda djur och svenska lantraser av flera slag på Skansen. Varje dag berättar Skansens djurvårdare om ett antal olika djurarter på fasta klockslag. Ett måste är att se de mäktiga brunbjörnarna.
Stäng

Skoklosters slott

Läs mer
Skoklosters slott ligger vackert vid Mälaren, 7 mil nordväst om Stockholm. Det är det största privatpalats som har byggt i Sverige och byggdes på 1600-talet av Carl Gustaf Wrangel. I princip är slottet orört från den tiden och kombinationen av byggnaden och de samlingar av möbler och föremål som finns inuti slottet är unik i Sverige och Europa.
Skoklosters slott ligger vackert vid Mälaren, 7 mil nordväst om Stockholm. Det är det största privatpalats som har byggt i Sverige och byggdes på 1600-talet av Carl Gustaf Wrangel. I princip är slottet orört från den tiden och kombinationen av byggnaden och de samlingar av möbler och föremål som finns inuti slottet är unik i Sverige och Europa.
Stäng

Sportpalatset

Läs mer
Plats: Sportpalatset
Sportpalatset är beläget vid S:t Eriksbrons sydöstra sida på Kungsholmen i Stockholm med adress S:t Eriksgatan 58-60. Tillsammans med S:t Erikspalatset utgör Sportpalatset en monumental inramning på S:t Eriksbrons södra landfäste.
Stäng

Stockholms medeltidsmuseum

Läs mer
Stockholms medeltidsmuseum, kort Medeltidsmuseet, är ett museum beläget på Helgeandsholmen i Stockholm, med uppgift att skildra Stockholms medeltida historia och samhällsliv
Stäng

Stockholms stadshus

Läs mer
Stadshusets visningssalar kan besökas med guidad visning året om. Eftersom Stadshuset endast kan besökas med guide finns inga generella öppettider, utan det är bara öppet de tider då det finns en guidad visning. Förutom Stadshusets egna guider får auktoriserade Stockholmsguider och licensierade stadshusguider komma in med sina grupper.

I Stadshuset finns en souvenir- och presentbutik som har öppet året om och under maj-september kan du besöka Stadshustornet, som bjuder på en fantastisk utsikt över Stockholm. 
Stäng

Storkyrkan

Läs mer
Plats: Stortorget 1
Telefon: 08 - 723 30 00
Varmt välkommen att besöka Stockholms domkyrka, kyrkan där Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gifte sig den 19 juni 2010. Under våren 2010 rengjordes Storkyrkan och den har aldrig någonsin varit så ren och ljus som nu.

Många av er kanske såg TV-sändningen av vigseln men har inte upplevt kyrkan i verkligheten. Vi erbjuder guidade visningar men du är såklart alltid välkommen till Storkyrkan under dess öppettider. Där finns en informationsfolder som hjälper dig som besökare att få information om sevärdheterna.
Stäng

Vasamuseet

Läs mer
Telefon: 08 - 519 548 00
Vasamuseet är ett museum vid Galärvarvet på Södra Djurgården i Stockholm. Museet härbärgerar sedan den 15 juni 1990 regalskeppet Vasa som bärgades 1961 efter att marinteknikern Anders Franzén upptäckt vraket och drivit en långvarig kampanj för att det skulle bärgas. I inträdesavgiften (tas ut endast av vuxna över 18 år) ingår både filmvisning av hur Vasaskeppet bärgades 1961 och en guidad tur runt skeppet.
Stäng

Vaxholms Kastell

Läs mer
I en unik miljö får ni genomföra detta evenemang som bygger på TV-serien med samma namn. Vaxholms kastell är en militär fästning med anor från 1500-talet. Numera är den upprustad med alla moderna bekvämligheter. Här sätts verkligen samarbetsförmågan på prov! Ni blir indelade in mindre grupper, som under ledning av en aktivitetsledare besöker olika delar av fortet. På tio olika stationer får ni prova på allt från kluriga tankenötter, klätterväggar, bollhav till Sveriges största flipperspel. Aktiviteterna är varierade och passar alla åldrar.I en unik miljö får ni genomföra detta evenemang som bygger på TV-serien med samma namn. Vaxholms kastell är en militär fästning med anor från 1500-talet. Numera är den upprustad med alla moderna bekvämligheter. Här sätts verkligen samarbetsförmågan på prov! Ni blir indelade in mindre grupper, som under ledning av en aktivitetsledare besöker olika delar av fortet. På tio olika stationer får ni prova på allt från kluriga tankenötter, klätterväggar, bollhav till Sveriges största flipperspel. Aktiviteterna är varierade och passar alla åldrar.
Stäng

Vesslan

Läs mer
Vesslan är en fontänskulptur på Kungsholmstorg, Kungsholmen, Stockholm. Skulpturen restes 1912 och är skapad av konstnären Otto Strandman. Skulpturen Vesslan visar en naken yngling i brons som just upptäckt en vessla, därav namnet. Vesslan gömmer sig i en grotta i skulpturens nedre del och ynglingen reser sig över den. Hela kompositionen står på en sockel av röd granit som flankeras av två dricksfontäner. Mot sydsidan finns en fontändamm. Strandman skapade Vesslan 1911 och den göts i brons 1912 hos Herman Bergman Konstgjuteri. Det var en gåva av Magna Sunnerdahl, hon var allmännyttig verksam inom bland annat kulturen och konsten. En skylt på sockelns baksida med inskription Gåfva af M.S. - 1911 påminner härom.
Stäng

Wira bruk

Läs mer
Upplev Wira bruks mäktiga historia - under sveriges stormaktstid har den uppländska idyllen varit platsen för en av landets viktigaste vapensmedjor. 
På Wira bruk kan du besöka konstsmidesbutiken och se de gamla smedjorna som fortfarande finns bevarade. Miljön är andlöst vacker - Ta en promenad och njut av de natursköna omgivningarna och den fikasugna kan ta en kaffe i Tingshuset där Café Mästersmeden ligger. På baksidan finns en uteservering. På bruket verkar tre smeder och tillverkar konstsmide som säljs i konstsmidesbutiken Wägerths konstsmide I den historiska miljön anordnas teaterföreställningar och konserter sommartid, arrangerade av Wira-spelen.Upplev Wira bruks mäktiga historia - under sveriges stormaktstid har den uppländska idyllen varit platsen för en av landets viktigaste vapensmedjor. På Wira bruk kan du besöka konstsmidesbutiken och se de gamla smedjorna som fortfarande finns bevarade. Miljön är andlöst vacker - Ta en promenad och njut av de natursköna omgivningarna och den fikasugna kan ta en kaffe i Tingshuset där Café Mästersmeden ligger. På baksidan finns en uteservering. På bruket verkar tre smeder och tillverkar konstsmide som säljs i konstsmidesbutiken Wägerths konstsmide I den historiska miljön anordnas teaterföreställningar och konserter sommartid, arrangerade av Wira-spelen.
Stäng

Överjärva gård

Läs mer
Överjärva gård är ett spännande utflyktsmål med djur, kafé, gårdsbutiker och naturskola för barn och ungdomar. Överjärva gård vill vara en inspirerande mötesplats som bidrar till ett ökat miljömedvetande.Överjärva gård är ett spännande utflyktsmål med djur, kafé, gårdsbutiker och naturskola för barn och ungdomar. Överjärva gård vill vara en inspirerande mötesplats som bidrar till ett ökat miljömedvetande.
Stäng

Djurgården

Läs mer
Plats: Djurgården
Djurgården eller Södra Djurgården[1] är en ö och en stadsdel i Stockholm. Själva ön heter egentligen Valdemarsön, men stadsdelens namn har blivit så allmänt att det normalt används även när man syftar på ön.

Djurgården är känd för sina många sevärdheter och för sin natur med många gamla ekar. Stadsbebyggelse finns i den sydvästra delen; Djurgårdsstaden och Beckholmen. I övrigt består Djurgården av parkområden med ett flertal museer, villor, ambassader och andra institutioner. Bland nuvarande och tidigare invånare märks kungligheter, diplomater, borgarråd, bokförläggare och bankdirektörer. En stor del av ön Djurgården upptas av friluftsmuseet Skansen och nöjesparken Gröna Lund.
Stäng

Drottningsholm slott

Läs mer
Drottningholms slott byggdes för 400 år sedan och är det slott i Sverige som har mest kvar från den tiden. Slottet har en stor slottspark med lustslottet Kina slott och slottsteatern. Arkitekt Nicodemus Tessin bestämde hur slottet skulle se ut och drottning Hedvig Eleonora lät bygga det. Kungafamiljen bor på slottet sedan 1981. Deras rum finns i slottets södra del. Resten av slottet och parken är öppen för besökare.
Stäng

Gamla Stan

Läs mer

Gamla Stan är Stockholms ursprungliga stadskärna och uppbyggt på Stadsholmen. Gamla Stan utgjorde den egentliga staden under flera hundra år. Staden grundades på 1200-talet. Gamla Stan var länge staden i motsats till den mera lantliga omgivningen, malmarna, Norrmalm, Södermalm och Östermalm.

Stäng

Globen

Läs mer
Globen är en arena belägen i Globenområdet i stadsdelen Johanneshov i Stockholm. Den invigdes den 19 februari 1989 och är världens största sfäriska byggnad.
Stäng

Gripsholms slott

Läs mer
Gripsholms slott ligger i staden Mariefred vid sjön Mälaren. Kung Gustav Vasa lät bygga slottet för nästan 600 år sedan. Gripsholm slott har många salar och gångar. Här finns också svenska statens samling av porträtt. Varje år får en känd person bli avmålad. Här kan du promenera på Slottsholmen och du kan möta hjortar i Gripsholms hjorthage. Du kan besöka slottet året om.
Stäng

Gröna Lund

Läs mer
Plats: Lilla Allmänna Gränd 9
Telefon: 010 - 708 91 00
På Djurgården ligger Gröna Lund – en magisk värld där det omöjliga blir möjligt. Gammal blir ung, liten blir stor, upp blir ner och ner blir upp.

Gröna Lund är fyllt av attraktioner för såväl stora som små, rädda som modiga. Det finns 5-kampsspel för starka och svaga, lotterier, dans, shower, barnunderhållning och konserter.Ett besök på Gröna Lund innebär alltid glada tjut, pirr i magen, spänning och underhållning för hela familjen. Vågar du åka Eclipse – världens högsta slänggunga på 121 meters höjd som låter dig sväva högt över Gröna Lund och Stockholm?
Stäng
Lokala företagKulturKommuninfoLokaltrafik & TaxiSjukvårdSkolor & UniversitetBioTidningar & Tv
Comrett.se i telefonenKontakta ossOm Comrett.se
SVT PlayGoogleFacebookHemnetBlocketYouTube

Äger du ? Presentera ditt företag här.

Comrett.se är idag den snabbast växande lokala informationssidan på nätet.
Presentera Ditt företag i sex månader på Comrett.se för endast 950 kronor (avser hela perioden) genom att fylla i bilagt formulär.
Företag med presentationer kommer före övriga företag i listan. Du kan när som helst ändra dina uppgifter.
Ingen automatisk förlängning av abonnemang.
I god tid före testperiodens utgång kontaktar vi Dig för eventuell förlängning.

Presentation för inte överstiga 160 tecken.

Ställ gärna frågor till oss info@comrett.se (eller kom in med rättelser).